Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-06-2008  

Noodbevel burgemeester in strijd met vrije nieuwsgaring


De fotograaf wordt door een rechercheur naar het politiebureau gebracht, waar hij ernstig werd toegesproken en weer werd vrijgelaten.
 

Het noodbevel dat de burgemeester van Almelo maandagmiddag om 15.45 uur uitvaardigde, kan in strijd worden geacht met het recht op vrije nieuwsgaring. De gemeente publiceerde het noodbevel op de gemeentelijke website. (zie ook persberichten AlmeloNieuws.nl) Als doel wordt specifiek omschreven dat het maken van beeldmateriaal van het gemeentehuis wordt verboden m.u.v. ambtenaren in functie. Bovendien werd verzuimd om het noodbevel uit te delen aan de ruim aanwezige pers en dat is ook al een voorwaarde van een dergelijk noodbevel.

Het zicht op het stadhuis werd door de politie nagenoeg onmogelijk gemaakt, zodat slechts een minieme blik resteerde en alleen met grote telelens nog een klein stukje van het voorplein van het stadhuis kon worden waargenomen totdat ook hier een brandweerwagen werd geposteerd om het zicht te belemmeren. In ieder geval is één fotograaf 'begeleid' naar het politiebureau die kennelijk de afzetlinten negeerde of anderszins volgens de politie in overtreding was.

Archief
Terug naar vorige pagina