Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-06-2008  

Verdachte van gijzeling aangehouden


Ingezonden reactie:Gemeente drijft man tot waanzin

Een uitgebrandt restaurant aan het Waagplein, een ge-explodeerde auto bij het stadhuis en de gijzeling van wethouder Kuiper. Dat is het resultaat van een bewogen maandag in Almelo. Volgens eerste berichten heeft een horeca-ondernemer eerst zijn restaurant aangestoken, vervolgens zijn auto voor het stadhuis in de hens gezet en daarna wethouder Kuiper in gijzeling genomen.
Gebeurtenissen die niet goed zijn te praten.
Maar wie de media de afgelopen jaren heeft gevolgd, kan op zijn klompen aanvoelen dat de hardwerkende horecauitbater zich in het nauw gedrukt voelde door de Gemeente. Waar grote horecatyconen gezellig borrelend met fuifnummer wethouder Sjoers van alles kunnen regelen; probeert de Gemeente met alle macht de komst van een restaurant in het voormalige V&D-restaurantgedeelte te voorkomen. Handhaving heet dat in ambtelijk jargon.
De gewone man zou zeggen: Het gevoel bestaat dat er gemeten wordt met twee maten....
De dader van de acties van vandaag wordt (terecht) vervolgd en aangepakt. Echter laat de politiek zich niet achter de dramatische gebeurtenissen van deze maandag verschuilen maar ook de hand in eigen boezem durven te steken.
Naam bij redactie AlmeloNieuws.nl bekend

 

ALMELO - De gijzeling in het gemeentehuis in Almelo is om 16.45 uur beëindigd. De gijzelnemer, een 41 jarige inwoner van Almelo, is vrijwillig de kamer van de gijzeling uitgekomen en de politie heeft hem meteen aan kunnen houden. De laatste uren van de gijzeling hebben onderhandelaars van de politie uitvoerig contact gehad met de gijzelnemer. De gegijzelde wethouder heeft in deze gesprekken een aandeel gehad. Uiteindelijk is de gijzelnemer vrijwillig uit de kamer gekomen, ongewapend. De wapens heeft hij achtergelaten in de betreffende kamer. De vijf gijzelaars zijn fysiek ongedeerd. Zij worden op dit moment opgevangen door professionele hulpverleners. Rond 11.00 uur hedenochtend kwam er een melding bij de politie Almelo over een brandmelding in horecapand De Rechter. Vrij kort daarna was er een melding van een brandende auto voor het gemeentehuis. Binnen een paar minuten volgde de melding van een gijzeling in het gemeentehuis. Nadat de situatie in kaart was gebracht zijn onderhandelaars van de politie ingezet, wat uiteindelijk tot de overgave van de verdachte heeft geleid. Wethouder Kuiper die gegijzeld was, heeft in het geheel niets met de procedure omtrent de vergunning van De Rechter te maken heeft gehad.


TOT SLOT: Almelo Nieuws bedankt de fotografen Manfred, Martin en Freek voor hun inzet.


Persconferente in de Almelose rechtbank

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina