Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-12-2009  

Uw Kerstpakket naar de voedselbank?


geachte redactie
midden november heb ik u namens Nomen Nescio en de Boodschappenmand gemaild dat we weer onze jaarlijkse kerstpakkettenactie aan het organiseren zijn, met als doelgroep almelose 1 ouder gezinnen met kinderen langer dan 5 jaar in de bijstand. het is ons opgevallen dat u hiervan in uw colommen geen enkel notitie hebt genomen, maar wel de actie van de voedselbank promoot.
een kerstpakketten actie van de voedselbank vinden wij een prima initiatief, maar waarom u wel de ene club promoot en de andere verzwijgt dat is ons niet geheel duidelijk. we zijn ook absoluut niet boos maar wel teleurgesteld in uw handelwijze. voor het weekend ronden we overigens onze actie af, maar er is in tegenstelling tot nadere jaren nog wel een tekort voor dit jaar. dit is voor de eerste keer in ons tienjarig bestaan dat we onze begroting niet rond krijgen en een beroep moeten doen op ons bescheiden eigen vermogen voor aanvulling. we hebben 198 pakketten verzorgd, waarmee een bedrag gemoeid is van bijna 25000 euro.
groet gerrit van woudenbergh voorzitter NN Almelo en de Boodschappenmand.

Naschrift redactie:
Dat zijn dan rijkelijke pakketten van 125 euro per stuk. Voor 25 euro per stuk minder hadden er 40 gezinnen meer geholpen kunnen worden met een aardig pakket. Misschien zelfs wel, na het afwerken van uw eigen adresbestand, via de Voedselbank dat geen kapitaal op de bank heeft staan.
 

ALMELO - Dezer dagen ontvangen velen weer een kerstpakket. Steeds meer mensen willen hun kerstpakket echter schenken aan een goed doel, aan mensen die het beter kunnen gebruiken. De voedselbank in Almelo wil daar graag in bemiddelen. Wij kennen de mensen die het goed kunnen gebruiken!
A.s. zaterdag 19 december kan men zijn of haar kerstpakket afgeven bij onze voedselbank aan het Wethouder van Dronkelaarplein 4, bij de hoofdingang van de voormalige Plusmarkt tussen 11.00 en 13.00 uur. Een tweede mogelijkheid bieden wij op dinsdag 29 december tussen 16.00 en 18.00 uur.
Ondernemers en instellingen willen we vragen om bij het uitreiken van de kerstpakketten aan het personeel te wijzen op de mogelijkheid het verkregen kerstpakket een goede bestemming te geven via de voedselbank Almelo. En mochten er bij de bedrijven of instellingen nog kerstpakketten overblijven dan willen wij die graag in ontvangst nemen of komen ophalen.
Het telefoonnummer van de voedselbank is: 06.41.605.996

Archief
Terug naar vorige pagina