Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2009  

Horecapanden Kerkstraat verkocht


De panden 10,12 en 14 veranderden binnen enkele weken van eigenaar
 

ALMELO – Al lange tijd liggen meerdere horecapanden in de Kerkstraat braak, nadat de gemeente De Kabouter sloot en de panden waarin De Londener zat aankocht van horeca-ondernemer Ferry Zonder. De gemeente wilde een eind maken aan het nachtelijk stappen, mede na jarenlange aandrang van bewoners uit de Doelenstraat. Een kunstenaar kwam er aan te pas om de geblindeerde ramen nog van een aardig tafereeltje te voorzien, maar het bleef wel een dooie straat.
Nu binnen enkele weken schijnt er weer ‘beweging’ te komen. Het pand van De Kabouter – waar voorheen succesvol ooit de Kings Club was gevestigd en in vroegere tijden Café Mieke Rei (drie pilsjes voor een gulden) – werd aangekocht door Huize Almelo van eigenaar projectontwikkelaar Voskamp. Voskamp kreeg het pand om niet van de gemeente als één der tegemoetkomingen voor de bouw van een bioscoop aan het Ameliaplein. Al met al kreeg Voskamp daarvoor een waarde van een slordige miljoen euro’s toegestopt. Wat de graaf van Rechteren Limpurg met zijn nieuwe aanwinst gaat doen is nog niet bekend, maar meestal koopt Huize Almelo panden aan de westkant van hun domein vanuit een defensief oogpunt om 'negatieve' ontwikkelingen te voorkomen.
De naastgelegen panden 12 en 14 van De Londener zijn door de gemeente verkocht aan Hemstea Holding BV uit Eibergen. De panden worden geheel gestript en in oude luister hersteld. Voor beide panden is een kandidaat om er een restaurant te vestigen en dat past binnen de doelstelling van de gemeente. Als de parkeerplaats aan het Hof van Gülick nu ook nog toegankelijk wordt buiten de openingstijden van de Grote Kerk zou dat een succes kunnen worden. De gemeente lijdt met de verkooptransactie wel een verlies van 120.000 euro. Op het pand van De Kabouter schreef de gemeente destijds 225.000 euro af.

Archief
Terug naar vorige pagina