Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-10-2009  

Coalitiemacht geeft groen licht voor Stadhuis

 

Wethouder Sjoers bevocht bevlogen zijn ‘kindje’ als basis voor de binnenstadsvernieuwing en toverde de eerder op de dag bereikte overeenkomst met Beter Wonen uit de hoed. Hij liet eveneens de laatste conceptaanpassing van het bouwwerk zien. Sjoers beweerde bovendien dat het nieuwe stadhuis binnen het gestelde financiële kader van pakweg 60 miljoen euro gebouwd kan worden maar die toezegging was voor geen der oppositiepartijen voldoende om in te stemmen. Zij het dat raadslid Hümmels (Leefbaar Almelo) tijdens het debat wel zijn steun betuigde maar tijdens de stemming al vertrokken was.
Vooral de partijgenoten van Sjoers (CDA) en coalitiegenoot PvdA steunden de voortgang van het project en deden nog hun best de VVD weer in het gareel te krijgen, maar tevergeefs.

Na afloop bleek die overeenkomst met Beter Wonen niet zo hard te zijn dan wethouder Sjoers beweerde. Directeur van de Hout gaf toe dat er mondeling overeenkomst is over de oplossing voor het ten dele behoud van en ruimtelijke compensatie voor de Kloosterhofflat, maar dat de financiële paragraaf nog een flinke dobber zal worden. Die schadeclaim zal in ieder geval vele miljoenen bedragen.
Wat niemand in de raad tijdens het debat opviel, is dat wethouder Sjoers zei dat een eventueel tekort in de grondtransacties mogelijk gedekt moeten worden uit de algemene middelen. Eind februari wordt de financiële onderbouwing verwacht. In ieder geval kunnen drie architecten aan het werk met een voorontwerp en dat kost 75.000 euro.

Archief
Terug naar vorige pagina