Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-06-2008  

Stichting Aveleijn krijgt PvdA-roos van de maand


Foto PvdA: Nazan Kirkagac (rechtsonder) reikt de Roos uit aan van links naar rechts (boven) Sharon Reekers, Ronald Huizing en Christiaan Ardesch en onder Marcel Berendsen (clustermanager) en de begeleidsters Mara Kremer en Kars Bosman. (Foto: Jan Hammink)

Op de foto ontbreken: Chris Bonvanie, Gert-Jan de Graaf, Janine van den Elst, Marten Voerknecht en Ria Meijerink.
 

ALMELO - De maandelijkse Roos van de PvdA-fractie gaat in juni naar de stichting Aveleijn. De stichting zorgt al 40 jaar voor zinvolle dagbesteding voor minder verstandelijken en is sinds vorige week van start gegaan met een permanente lunchroom in café België. Deze lunchroom biedt iedere doordeweekse werkdag tot de normale openingstijd van het café, een vaste werkplek voor acht mensen van Aveleijn. Speciaal voor de Aveleijn-lunchroom wordt een nieuwe menukaart gepresenteerd met heerlijke gerechten. De openingstijd voor de Aveleijn-lunchroom is op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur en vanaf 16.00 uur neemt het vaste personeel van café België de normale café-exploitatie weer over.  

De PvdA vindt dit soort projecten voor mensen met een verstandelijke handicap in Almelo uniek van opzet en van grote waarde. Komende woensdag, 18 juni, is begeleidster Mara Kremer samen met een andere vertegenwoordiger van Aveleijn te gast in het radioprogramma De Roos van de PvdA op Radio Almelo. De presentatie en de vragen tijdens het programma is in handen van PvdA raadslid Jan Hammink. Het radioprogramma is komende woensdag te beluisteren op Radio Almelo van 17.30 tot 18.00 uur op 104.1 mHz via de kabel of via FM 106.1 mHz. 

Archief
Terug naar vorige pagina