Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2009  

Urenco schenkt euroton aan bibliotheek

 

ALMELO – Urenco Nederland, de uraniumerts verrijker, geeft over een periode van drie jaar een euroton aan de bibliotheek van Almelo.
Urenco ontstond na het tekenen van het Verdrag van Almelo in 1971 tussen Nederland, Groot Brittannië en Duitsland om gezamenlijk de verrijking van uraniumerts op te pakken als brandstofelement voor kerncentrales. In de 40 jaar van haar bestaan heeft Urenco haar vestiging in Almelo en elders in de wereld zien groeien en met alle sub-bedrijven vormt de Urencogroep een stevige arbeidspositie in het Almelose.
Uit dank voor die positie wil Urenco iets terug doen voor de Almelose gemeenschap en daarom geeft het bedrijf een forse financiële injectie aan de inrichtingvoorziening in de Almelose bibliotheek. De bibliotheek gaat de centrumbibliotheek herinrichten op basis van retail- en winkelinrichting filosofie. De gehele uitleenvoorraad wordt daarbij opgedeeld in segmenten van belangstellingssfeer volgens een door de bibliotheek uitgevoerd marktonderzoek.
Op 26 oktober wordt door Urenco-directeur Drs. Huub Rakhorst en bibliotheek voorzitter Mr. Ger Vermeulen de sponsorovereenkomst getekend.

< Drs. Huub Rakhorst, CEO Urenco Nederland

Archief
Terug naar vorige pagina