Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2009  

Oude belastingkantoor wordt gerenoveerd

 

ALMELO – Het gaat er dan toch van komen, het oude belastingkantoor aan de burgemeester Raveslootsingel wordt gerenoveerd. Nieuwe gebruiker wordt de Raad voor de Kinderbescherming dat haar huidige huisvesting aan de Bellavistastraat moet verlaten. Voor het Bellavistagebied wordt een plan ontwikkeld om daar meerdere gezondheidsinstanties te huisvesten.
Het voormalige belastingkantoor wordt door projectontwikkelaars Koopmans-Elmo uit Enschede aan de buitenkant opgeknapt waarin diverse grijstinten de hoofdmoot gaan vormen. Van binnen wordt het gebouw volledig gestript en gemoderniseerd. Vooral aan energiebesparende maatregelen wordt alles uit de kast getrokken om voor het gebouw de A-status te kunnen bereiken.
De kantoortoren die ooit voor de dienst rijksbelastingen werd gebouwd, kostte toen 28 miljoen guldens. Een bedrag dat na in gebruikneming bij de eerste kwartaalinning van de toenmalige aangiftes al was terug gebeurd.

< Boven het te renoveren oude belastingkantoor en beneden het oude arbeidsbureau aan de Bellavistastraat waar de Raad voor de Kinderbescherming nu nog is gehuisvest.

Archief
Terug naar vorige pagina