Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2009  

Erasmus-buren gaan opnieuw procederen

 

ALMELO – Sinds de aanleg van het sportterrein achter de OSG Erasmus aan de Sluiskade NZ regent het klachten van enkele aanwonenden, zoals lawaai en ballen die in de tuin belanden en door leerlingen weer worden opgehaald door over de omheining te klimmen. In de loop der tijd voerde juridisch adviseur Marcel Middelkamp voor de aanwonenden de nodige juridische procedures en wees in de laatste zitting de Raad van State een verzoek tot handhaving door de gemeente af.
Wel werd geadviseerd een mediator in de hand te nemen om de directie van het Erasmus en aanwonenden tot elkaar te brengen om op minnelijke wijze tot een vergelijk te komen. De inzet van een mediator heeft echter niet tot resultaat geleid, zodat de men de klachten en handhaving opnieuw voor de rechter wil brengen.
Juridisch adviseur Middelkamp heeft daarbij een truc bedacht om nu de echtgenotes als klagende partij in te brengen. De mannen waren namelijk al uitgeprocedeerd. Of de truc lukt? Het college van bestuur van het Erasmus vindt dat een oneigenlijk gebruik van de wet. We laten het u t.z.t. weten of de truc lukt.
 

Archief
Terug naar vorige pagina