Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2009  

Vivochem bouwt in 2010 op XL Businesspark

 

VivoChem introduceert nieuwe diensten en optimaliseert veiligheid

VivoChem, een grote distributeur in Nederland van chemicaliën, is bezig met de ontwikkeling van grootse plannen op het XL Businesspark Twente en wil daar direct ook starten met een nieuwe bedrijfsactiviteit. VivoChem biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om uit bulkvoorraden chemicaliën te laten afvullen naar kleinere verpakkingen. Bovendien kunnen klanten palletruimte voor hun chemicaliën huren en naar behoefte hun distributie en voorraadbeheer door VivoChem laten verzorgen. Zo profiteren ze optimaal van de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen die het Almelose bedrijf biedt bij het opslaan en vervoeren van chemicaliën. De nieuwe vestigingsplaats XL Businesspark Twente draagt voor een belangrijk deel bij aan die veiligheid door het gezamenlijk bluswatersysteem en de uiterst geavanceerde beveiliging van het terrein.

VivoChem, dat zelf geen chemicaliën produceert, besteedt veel aandacht aan veiligheid, mens en milieu in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Die zorgt deelt het Almelose bedrijf met het Duitse moederbedrijf Bufa, dat in Oldenburg bij Bremen is gevestigd. VivoChem wil in maart 2010 beginnen met de bouw van het complex op het XL Businesspark Twente. Eind 2010 zou het bedrijf dan in gebruik genomen kunnen worden. Een en ander is afhankelijk van de vergunningenprocedures die binnen gemeente Almelo inmiddels in gang zijn gezet.

VivoChem wordt dan na Buiting Metaalconstructies het tweede bedrijf dat zich vestigt op het XL Businesspark Twente. Het nieuwe bedrijventerrein ligt tussen de A35 en de A1 ter hoogte van Almelo. De 180 hectare van het terrein is vooral bestemd voor bedrijven in de logistiek, transport, distributie of industrie, die een locatie van meer dan 2 hectare zoeken. Het XL Businesspark Twente biedt hun een veilige en hoogwaardige vestigingsplaats met uiterst moderne voorzieningen op een uitstekende zichtlocatie. Een actief parkmanagement garandeert bovendien een waardevaste investering.

De naam XL Businesspark Twente verwijst naar de omvang van de bedrijven en hun ambities. De naam is ook internationaal goed toepasbaar. Dat was een belangrijk aandachtspunt gezien de verwachting, dat - door de ligging - vooral internationaal georiënteerde bedrijven voor het Twentse bedrijventerrein zullen kiezen. ‘Voor grootse plannen!’ is dan ook de slogan waarmee de directie van het bedrijventerrein zijn ambitie aan ondernemers duidelijk maakt. Die ondernemers kunnen zich informeren over XL Businesspark via www.xlpark.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina