Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-08-2009  

Weer controle bij Dolle Pret

 

ALMELO - Amper nadat de Knip-uitzwaaiavond begon bij Dolle Pret kwamen ambtenaren van de afdeling Bouw- en woningtoezicht zaterdagavond tegen 19.00 uur een kijkje nemen of de Hollandse avond daadwerkelijk gehouden werd. De beide controleurs hielden het bij een constatering en hadden de fotocamera deze keer thuis gelaten. Toch vreemd dat een afdeling die daar feitelijk niet over gaat deze controles uitvoert. Opsporing en handhaving voor horeca is feitelijk een taak van de afdeling Bijzondere Wetten van de gemeente.
Tijdens de matig bezochte avond traden tal van Hollandse artiesten op - waaronder Koos Alberts - om eigenaresse ter Avest te ondersteunen in haar juridische strijd met de gemeente die de bovenzaal wil sluiten. De zaal voldoet echter aan alle eisen van het bouwbesluit, maar de gemeente wil dat de activiteiten in de bovenzaal worden beeindigd omdat deze sinds 2006 niet meer passen binnen het bestemmingsplan. Dat geldt feitelijk ook voor de horeca-activiteiten in het kinderspelparadijs in de benedenzaal maar daar heeft de gemeente geen bezwaar tegen. Voor 2006 legde de gemeente ter Avest geen strobreed in de weg.
Ten tijde van het kartcentrum hield de gemeente er zelf tal van personeelsavonden. De gemeente denkt met het opleggen van dwangsommen de onderneemster in de tang te hebben, maar daar  zal de bestuursrechter nog een uitspraak over moeten doen. Bij het aanschrijven heeft de gemeente namelijk tal van juridische fouten gemaakt en werden zelfs de juridisch adviseur en de exploitante persoonlijk aangeschreven terwijl dat op naam van de daadwerkelijke rechtspersoon dient te geschieden. Door dit geklungel wordt deze juridische affaire nu geheel begeleid door de stadsadvocaat en dat kost de gemeente ook duizenden euro's gemeenschapsgeld. Daar komt bij dat het college van B&W vindt dat dergelijke activiteiten in de binnenstad thuis horen. Echter de burgers en de gemeenteraad gaven in het verleden - met de discussie over het Poppodium - aan dat dit soort concertactiviteiten niet passen in het stadscentrum.

Archief
Terug naar vorige pagina