Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-08-2009  

Wethouder overhandigt Green Flag Award

 

ALMELO - Wethouder Theo Schouten overhandigt op zaterdag 29 augustus om 17.30 uur voor het tweede opeenvolgende jaar de Green Flag Award, dé Michelin-ster voor parken, aan de parkranger van het Goossenmaatspark. Eind juni beoordeelde de jury van de Green Flag Award of beide parken aan de hoge eisen voldoen. Zowel het Goossenmaatspark als het Schelfhorstpark ontvangt dit jaar opnieuw deze prestigieuze prijs.
Bij het toekennen van de award voor het Goossenmaatspark is gekeken naar de sociale functie die het park binnen de Goossenmaat heeft. De betrokkenheid van bewoners en de school in het park én de educatieve rol van het park hebben een grote rol gespeeld bij het opnieuw behalen van de Green Flag Award.
De Green Flag organisatie is een initiatief van The Civic Trust en Communities and Local Government (CLG). The Civic Trust is een liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op stedelijke en maatschappelijke ontwikkeling waarbij groene ruimte een belangrijke rol speelt. De CLG zet zich in voor de verbetering van parken en schonere en leefgebieden.
De Green Flag award is een kwaliteitsstandaard voor parken in Groot-Brittannië en te vergelijken met het krijgen van een Michelin-ster voor een restaurant. Een park met een Green Flag award moet aan tal van strenge kwaliteitseisen voldoen. En net als bij restaurants met een Michelin-ster, worden die parken jaarlijks opnieuw onder de loep genomen om te zien of ze nog steeds aan alle criteria voldoen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina