Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-06-2008  

Mentorproject Almelo officieel van start

 

Veel jongeren kunnen tijdens hun schooltijd een steuntje in de rug gebruiken. Niet alleen omdat ze het op school lastig hebben, maar ook omdat er buiten de school om zoveel van hen wordt verwacht.

Dat steuntje in de rug kunnen zij krijgen van een coach, een volwassene waarmee ze regelmatig kunnen praten en die hen laat ontdekken hoe ze hun leven beter kunnen inrichten.

Op verschillende plaatsen in ons land bestaan mentorprojecten. Projecten waarbij jongeren en volwassenen in duo’s bij elkaar worden gebracht. Ook in Almelo is, financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, nu zo’n project gestart. Met de ondertekening op donderdag 5 juni van een intentieverklaring door wethouder Kuik-Verweg, de directies van alle scholen voor voortgezet onderwijs, het ROC van Twente , vrouwenplatform Carree en Scoop welzijn is de samenwerking tussen deze partners geformaliseerd. In de komende vier jaar zullen zij minstens 140 koppels van jongeren en hun coaches vormen.

De leiding van het project is in handen van Scoop welzijn. De scholen spelen een belangrijke rol in het zoeken naar jongeren die baat zouden kunnen hebben bij een eigen coach. Het ROC van Twente zorgt onder meer voor de scholing van de mentoren (coaches).

De werving van mentoren is inmiddels begonnen. Na de zomervakantie zullen de eerste koppels van coach en leerling gevormd worden.

 

 

Archief
Terug naar vorige pagina