Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2008  

Kinderfeest bij het ROC van Twente


Foto ROC
 

Voor 34 tweedejaars studenten van de opleiding Helpende Welzijn van het ROC van Twente in Almelo was woensdag 4 juni jl. een spannende dag. ’s Ochtends tussen 09.00 en 11.00 uur stond hun eindexamen gepland. Geen standaard theorie-examen, maar juist een levendige afstudeeropdracht: het organiseren van een kinderfeest voor de groepen één tot en met vier van PC. Basisschool De Wierde in Almelo. En dat alles in hun eigen klaslokaal in het ROC-gebouw aan de Wierdensestraat in Almelo.

‘Het was hier vanochtend een drukte van jewelste. Een hele schare kinderen werd door onze studenten het gebouw doorgeleid naar de juiste lokalen. Een prachtig gezicht. De studenten waren best zenuwachtig, maar de 40 kinderen van De Wierde ook. Gelukkig waren het gezonde zenuwen, want alles is perfect gelopen.’ Aan het woord is Bertus Klein Haarhuis, docent aan de opleiding Helpende Welzijn. Samen met drie andere collega’s hielp hij zijn studenten met de organisatie van deze bijzondere afstudeeropdracht. Klein Haarhuis vervolgt: ‘De studenten hebben hun beroepspraktijkvorming al achter de rug en zijn ervaren in de begeleiding van groepen kinderen. Een mooie aanleiding om hier een afstudeeropdracht aan te koppelen. We willen vooruitstrevend zijn. Juist dit soort opdrachten maken de opleiding voor studenten interessant. En bovendien is het een extra plus voor hun CV.’

Half april werd gestart met de voorbereiding. Die tijd was nodig om alles tot in puntjes te laten kloppen; waar met kinderen wordt gewerkt is extra zorgvuldigheid geboden. De studenten werkten met een professioneel draaiboek en hadden vooraf veel contact met De Wierde om het programma af te stemmen. Ook kozen ze de thema’s zelf uit: Indianen en Vissen & Vriendschap. Rondom deze thema’s gingen de studenten, in zelf versierde lokalen, met de kinderen aan de slag met allerlei opdrachten, zoals toneel en dans. En het ontbrak niet aan zelfgemaakte hapjes en drankjes. De studenten, leerlingen én docenten kijken terug op een zeer geslaagde ochtend.

Archief
Terug naar vorige pagina