Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-07-2009  

Uitzwaai-actie Dolle Pret bij vertrek Knip

 

ALMELO – Het vertrek van Menno Knip als burgemeester van Almelo wordt door exploitante ter Avest van het uitgaanscentrum ’Dolle Pret’ aangegrepen om nogmaals aandacht te vestigen op haar problemen met de gemeente.
De gemeente wil namelijk dat zij stopt met de Hollandse avonden in het uitgaanscentrum op industrieterrein ’t Noordbroek.
Bijna wekelijks wordt er in opdracht van de burgemeester gecontroleerd op die activiteiten waarbij steevast weer een nieuwe aanvullende dwangsom van 5000 euro wordt opgelegd.
Sinds 2001 zit ter Avest al in het pand waar voordien het kartcentrum met tal van feesten niets in de weg werd gelegd, maar sinds de bestemmingsplanwijziging van 2006 is het hommeles en zijn er al tal van rechtszaken gevoerd waarbij de gemeente herhaaldelijk in het ongelijk werd gesteld. De laatste keer gaf de bestuursrechter de gemeente formeel gelijk maar sprak nadrukkelijk ook uit dat de burgemeester zonder enig probleem een ontheffing kon verlenen.
De controles gaan echter door net zoals het opleggen van de dwangsommen. Hiertegen is overigens herhaaldelijk bezwaar gemaakt, zeker betreffende de wijze waarop waarbij bezoekers door de ambtenaren op de foto werden gezet. De laatste keer werd dit door de opgeroepen politie verboden.
Omdat Knip nu vertrekt wordt er een uitzwaai-avond georganiseerd waarbij tal van artiesten zoals o.a. Martin Dams, Wolter Kroes en Koos Alberts hun medewerking verlenen. Ter Avest zegt dat zij haar bedrijf niet kapot wil laten maken door de gemeente en vecht door. Bovendien neemt zij het burgemeester en 'buurman' Knip bijzonder kwalijk dat deze nog niet één keer de moeite heeft genomen om zelf waar te nemen dat zij aan alle veiligheidseisen voldoet en daarvoor ook de nodige vergunningen van de gemeente heeft gekregen.

Het zal AlmeloNieuws.nl benieuwen of er ook eens een keer raadsleden poolshoogte komen nemen!

Archief
Terug naar vorige pagina