Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-07-2009  

Brugklassers vullen rugtasjes voor Dorcas

CSG Het Noordik draagt kansarmen warm hart toe
 

Coördinator Gerco van 't Spijker blikte samen met de brugklassers terug op het afgelopen schooljaar, waarbij de schaatstocht en de Dorcas Actie een van de hoogtepunten was. Hij bedankte de leerlingen voor hun inzet en vroeg hen nadat ze hun rapport in ontvangst hadden genomen allemaal een tasje te vullen in de kantine. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. ‘Ik heb een goede daad verricht, zo vlak voor de vakantie´, aldus een tevreden brugklasser

Slagzin
Ook in de andere leerjaren werd de schaatstocht benoemd als een van de hoogtepunten. In elk leerjaar werd bovendien een prijs uitgereikt aan een winnaar of winnares van de slagzin, die maandenlang op de website van CSG Het Noordik heeft gestaan. Deze was aanvankelijk bedoeld voor de basisschoolleerlingen, die tijdens het Open Huis werden uitgenodigd een steentje bij te dragen aan Dorcas, maar tot grote verrassing van de organisatie vulde een groot aantal leerlingen van CSG Het Noordik eveneens de slagzin in. Voor hen was er een vrijkaartje van de bioscoop in Almelo.

Komende week haalt de Dorcasorganisatie de tasjes op bij de Noordikslaan. Deze worden naar het depot in Andijk gebracht om daarna verscheept te worden naar de diverse landen. Dankzij basisschoolleerlingen van groep 8 en dankzij leerlingen van CSG Het Noordik kunnen ruim 500 kinderen in Oost-Europa en Zuid-Afrika volgend jaar naar school.

Goede doelen
CSG Het Noordik heeft het afgelopen jaar meerdere projecten gesteund, zoals bijvoorbeeld Kika, Unicef en CliniClowns. Bovendien haalde World Servants tijdens de vijf voorstellingen van de Noordikmusical Newsies maar liefst 2800 op. 

Ook de brugklassers van de locatie Catharina van Renneslaan hebben niet stilgezeten. Met een klusjesdag haalden zij vorige week € 746,50 bijeengebracht. Met onder meer afwassen, grasmaaien en serveren brachten ze geld bij elkaar voor een school van de Samburustam in Kenia.

Karig
Een van de onderwijsassistentes van de CR is daar geweest en aanschouwde met eigen ogen hoe karig het schooltje was uitgerust. Tegelijkertijd zag ze hoe gemotiveerd de kinderen waren om iets te leren.
Door middel van haar foto's en filmpjes gingen leerlingen aan de slag met als resultaat € 746,50.

Archief
Terug naar vorige pagina