Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2009  

Fietsvoorsorteerstroken bij kruising Violierstraat

 

ALMELO - Vanaf maandag 15 juni tot vrijdag 3 juli gaat de Gemeente het kruispunt Rietstraat – Violierstraat opnieuw inrichten. Om de huidige verkeerssituatie veiliger voor fietsers te maken, worden op de Rietstraat twee fietsvoorsorteerstroken aangebracht. Hiervoor moet een deel van de parkeerplaats bij Rietstraat nummer 57 worden opgeheven. Een deel van de Rietstraat wordt tijdelijk afgesloten tijdens het werk. Omwonenden worden via een brief geïnformeerd.

< Situatieschets kruising Violierstraat-Rietstraat tijdens afsluiting rijstroken

Afsluitingen
Vanaf maandag 15 juni tot en met vrijdag 26 juni wordt één richting van de Rietstraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het gaat om het gedeelte van de Rietstraat vanaf de Pijlkruidstraat (ter hoogte van nr. 51) tot aan de Violierstraat en het deel vanaf de Violierstraat tot aan de Kroosstraat ter (hoogte van nr. 92) en betreft één rijstrook. Doorgaand verkeer van de Violierstraat naar de Rietstraat is wel mogelijk. Alle woningen zijn wel te voet bereikbaar. De genoemde periode van afsluiting is afhankelijk van weersomstandigheden.

Voortraject
Voor de aanleg van de voorsorteerstroken moest één boom wijken. Deze boom is, na aanvraag van een kapvergunning, in december 2008 gekapt. Ter compensatie wordt in het Joop den Uyl plantsoen een boom aangeplant. Het verleggen van de kabels en leidingen vond eind vorig jaar plaats.

Naschrift red.: In 2008 werd in het Joop den Uyl plantsoen een grote beuk gekapt. De herplant kan dan slecht als compensatie gezien worden voor de kap van een boom die moet wijken voor de fietsvoorsorteerstrook. De gemeentevoorlichters hanteren dus het motto, hoe geef ik er een positieve draai aan. Per saldo is het gewoon één boom minder.

Archief
Terug naar vorige pagina