Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-06-2009  

Voedselbank maakt start dankzij particuliere hulp


Foto: Almelo's Weekblad - Jan Torny ovrhandigt de cheque in de vorm van een bestelauto die er nog bij komt.
 

ALMELO - Onder het kopje Politiek schreven we al dat het raadsbesluit om geen startsubsidie aan de Voedselbank Almelo te geven niet overal in goede aarde was gevallen. De Rabobank Noord West Twente gaf een dag later al te kennen 10.000 euro te geven om de Voedselbank op weg te helpen.
Vrijdagmiddag toog daarom Rabobank-vertegenwoordiger Eric Hütte naar de vestiging van de Voedselbank aan het van Dronkelaarsplein om de cheque officieel te overhandigen aan voorzitter mevrouw Mirjam Smith. In zijn kielzog ondernemer Jan Torny met een gift van 5000 euro namens enkele ondernemers en de toezegging dat er nog een bestelwagentje bij komt om het transportprobleem van de Voedselbank op te lossen.
Tot nu toe was de hulp aan gezinnen in nood beperkt tot 35 en dat kon alleen door hulp van de Voedselbank Midden Twente die de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente bestrijkt. De hulp aan gezinnen in nood wordt gescreend en is beperkt tot in eerste instantie een half jaar om enig soelaas te geven in de financiële noodsituatie.

Almelose burgers en bedrijven die het goede voorbeeld van de Rabobank en ondernemer Torny willen volgen kunnen hun bijdrage storten op Rabobank 14.89.76.697. t.n.v. De Voedselbank Almelo. Ook supermarktwinkeliers e.d. kunnen zich bij de Voedselbank melden om overtollige goederen beschikbaar te stellen. info@voedselbankalmelo.nl  www.voedselbankalmelo.nl  Telefoon: 06-4160 5996 Stichting Voedselbank Almelo - KvK nr. 08185495 AlmeloNieuws.nl zorgt voor de nodige publiciteit.

Archief
Terug naar vorige pagina