Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2009  

Theaterklassen stralen als sterren


Foto's: Freek Buitenweg
 

Talent
Vlotte changementen en komische scènes wisselden elkaar in snel tempo af. Aankomend talent wat zich in de loop van de komende jaren gaat bewijzen! Een uitvoering waarop ze trots mogen zijn. Ook de inzet van onze eigen licht en geluidsploeg geeft een extra dimensie aan het geheel.

De tweedejaars van de theaterklas van CSG Het Noordik hebben jong publiek (groep 5 tot en met 7 van de basisschool) weten te imponeren met de spannende voorstellingen ‘De dwerg en de zeven sneeuwwitjes’ en met ‘wannabee Atalanta’. Dinsdag 2 juni kwamen de kinderen van De Zegge en de Telgenborch naar de ‘grote school’ in hun buurt.

Boeiend
De strijd tussen goed en kwaad is op elk niveau, en zeker in het aangepaste sprookje en de bewerking van de klassieker Atalanta een boeiend gegeven. De tweedejaars zetten met de uitvoering weer een stap in de richting van hun diploma. Immers na het derde jaar wacht hun bij goed presteren de eindkwalificatie: een diploma theaterklas.

Belangstelling
Roel Vinke en Marjet van Westrop, docenten theaterklas van CSG Het Noordik hebben de voorbereiding van deze twee producties serieus aangepakt.Samen met de lichtploeg en de geluidsploeg die door eigen leerlingen worden gevormd, is er een goede ambiance gecreëerd waarin de leerlingen geheel tot hun recht komen.
De uitvoering voor een groot publiek vond donderdag 28 mei plaats en de belangstelling was buitengewoon. Deze voor een jong publiek geregisseerde voorstellingen bleken ook het oudere publiek zeer aan te spreken.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina