Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2009  

Kinderen lastiggevallen en onzedelijk betast

 

Na het eerste contact op school bleek dat een en ander had plaatsgevonden in de kleedkamer van de sporthal aan de Leemhorst waar de leerlingen een gymnastiekles hadden gehad.

Bleek dat tijdens het omkleden een jongen de kleedkamer was binnengelopen en daar een aantal onzedelijk handelingen bij een aantal meisjes had gepleegd. Direct hierna heeft de jongen de sporthal weer verlaten.
Met de betrokken kinderen en hun ouders wordt uitgebreid gesproken en slachtofferhulp is ingelicht en aangeboden. De directrice van de school heeft ondertussen namens de school aangifte gedaan.De afdeling zedenzaken van de politie Twente is een uitgebreid onderzoek gestart. In dit onderzoek wordt ook een tweetal voorvallen van vrijdagmiddag de 29e mei meegnomen. Naar nu is gebleken zijn toen twee leerlingen van een andere basisschool in de wijk, die aan de Kolibrie, op weg naar huis door een jongen lastig gevallen. Een werd bij haar arm gepakt, maar doordat er twee andere jongens aan kwamen lopen fietste de dader door. Het tweede meisje was ook vastgepakt maar omdat ook zij hard was beginnen te gillen was de jongen, die in dit geval lopend was, hard weggerend.

De politie gaat gezien de signalementen ervan uit dat het in alle gevallen mogelijk om dezelfde dader gaat.
Het zou kunnen gaan om een jongen van tussen de 15 en 17 jaar oud met een iets getinte huidskleur en rond de 1 meter 75 lang. Hij heeft kort zwart haar en droeg bij alle voorvallen een blauw vest met capuchon. Verder was hij gekleed in een spijkerbroek, vermoedelijk een zogenaamd baggymodel, en donkere sportschoenen met witte strepen.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die weten wie de jongen is en die aan het signalement voldoet of met mensen die mogelijk of vorige week of afgelopen dinsdag iets is opgevallen in de omgeving van de beide basisscholen of bij de sporthal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdelingen zedenzaken van de politie Twente, te bereiken via of 0900-8844 dan wel via meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Archief
Terug naar vorige pagina