Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-05-2009  

Meer bedrijfsauto´s op aardgas en groen gas


Wethouders Kuiper (links) en Weber ondertekenen de intentieverklaring
 

Aardgas en zeker ‘groen’ gas of methaangas, dat wordt gewonnen uit organisch materiaal, is de schoonste fossiele brandstof. De stikstof uitstoot is maar liefst 95% lager dan bij diesel en de CO2 uitstoot is 10% lager. Nieuwe dieselauto’s met roetfilters zijn aanzienlijk schoner dan in het verleden, maar zeker bij korte ritten werken de filters nog niet optimaal. Kiezen voor aardgas betekent vooral een verbetering van de lokale luchtkwaliteit. Bovendien komen aardgas en groen gas door het bestaande leidingnetwerk bij tankstations terecht. Het transport van andere brandstoffen verloopt via tankwagens over de weg. Subsidie voor lokale initiatieven
SenterNovem (het agentschap voor duurzaamheid en innovatie van het ministerie van Economische Zaken) stelt voor het stimuleren van lokale klimaat initiatieven een subsidie van 200.000 Euro beschikbaar. De gemeente Almelo verdubbelt dit bedrag om vijftien verschillende lokale projecten te ondersteunen. De meeste projecten hebben te maken met energiebesparende aanpassingen aan woningen, maar ook projecten als koudeopslag en het rijden op aardgas worden hiermee ondersteund.

Meer informatie:
Wanneer u meer wilt weten over rijden op aardgas, neem dan contact op met Henry Rietman, aardgasconsulent van de provincie Overijssel, telefoon 038-499 74 43, email:
hgj.rietman@overijssel.nl Of kijk op www.provincie.overijssel.nl/energiepact.
 

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina