Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2009  

Dodenherdenking 4 mei 2009

 

14.45 uur: Aadorp: Gedenksteen Bruglaan
15.00 uur: Algemene Begraafplaats
15.15 uur: Joodse begraafplaats
15.25 uur: Joods monument, De Hoven
15.30 uur: Gedenkteken Vriezebrug
15.40 uur Gedenkteken Rosarium
15.50 uur: R.K. Begraafplaats St. Barbara
16.00 uur: Indiëmonument Hagenpark
16.10 uur: Herdenkingskruis Bolkshoeksweg
16.25 uur: Bornerbroek: herdenkingsmonument Entersestraat
16.30 uur: Bornerbroek: R.K. Begraafplaats

Officiële herdenking bij Wethouder E. van Dronkelaarplein Om half acht ’s avond begint de officiële herdenking aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Na de toespraak van burgemeester Knip, volgt een gedicht dat wordt voorgedragen door een leerling van St. Canisius. Om één minuut voor acht wordt de taptoe gespeeld, en om acht uur zijn we twee minuten stil. Aansluitend zijn er krans- en bloemleggingen door diverse organisaties en inwoners.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Almelose Mannenkoren en de Almelose Christelijke Harmonie. Voor deze herdenking is het Wethouder E.van Dronkelaarplein van 19.15 uur tot ca. 21.00 uur afgesloten voor alle voertuigen.

Herdenking in Bornerbroek
De herdenking in Bornerbroek begint om kwart over zeven ’s avonds met een kerkdienst. Na een korte overweging zal er ook in Bornerbroek twee minuten stilte zijn. Aansluitend is er een krans- en bloemlegging bij het monument en bij de graven van de geallieerden op de R.K. begraafplaats. De muzikale omlijsting in Bornerbroek wordt verzorgd door de fanfare. Voor deze herdenking zijn de kruisingen Entersestraat-/ Rammelhuiskamp en Entersestraat/ Pastoor Ossestraat van 19.45 uur tot 20.15 uur afgesloten voor alle voertuigen.

Vlaggenprotocol
In Nederland mag de vlag van 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur) halfstok worden opgehangen (zonder oranje wimpel). Inwoners van Almelo worden verzocht deze gedragscode te volgen. Tevens wordt verzocht om de twee minuten stilte te respecten.

Archief
Terug naar vorige pagina