Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-04-2009  

AKC zet deur verder open voor kinderopvang

 

Inmiddels had KOV De Cirkel besloten om op haar vestiging “Het Spektakel”, welke in het clubgebouw van AKC/ was gevestigd, een speciale sport en spel BSO in te richten. De kinderen kunnen nu kiezen uit extra veel sporten en spelletjes, maar kunnen ook lekker binnenspelen en kleuren. Voor deze kinderen een ideale situatie dus: zoveel mogelijk lekker buitenspelen en sporten en ook lekker binnen kunnen zijn als zij dat willen. De Cirkel heeft een speciale sport begeleider aangesteld en tijdens de nationale sportweek is afgelopen woensdag 22 april deze sport en spel BSO officieel geopend door wethouder van sport in Almelo de heer van Broekhoven.

< Op de vraag van de heer van Broekhoven aan de kinderen waarom sporten zo belangrijk is was het antwoord: “omdat je moet sporten om groot te worden”. Aan dit antwoord konden de begeleiders van de BSO en de trainers van AKC en de Veenhorst niets toevoegen.

Aan deze officiële start hebben AKC en ATV de Veenhorst maar wat graag hun medewerking verleend. Beide sportverenigingen dragen graag bij aan het aanbieden van extra sportmogelijkheden aan kinderen. Vanaf nu zullen ondermeer deze beide verenigingen ook betrokken gaan worden bij het aanbieden van ondermeer korfbal en tennis lessen aan de kinderen van de BSO. AKC is dan ook erg tevreden dat zij deze kinderen in aanraking kan brengen met de korfbalsport. Doordat korfbal zowel met jongetjes als meisjes wordt gespeeld is het een ideale sport voor de BSO.

Aansluitend was een open dag georganiseerd door de Cirkel met samenwerking van beide sportverenigingen, de kinderen konden aan verschillende sporten en spellen meedoen. Zowel De Cirkel als AKC en ATV de Veenhorst kijken tevreden terug op deze dag en bovenal hebben de kinderen veel plezier gehad en kan deze sport en spel BSO voor hun al niet meer stuk.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina