Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-03-2009  

Corrupte ambtenaar hoeft niet te zitten

 

ALMELO - De voormalige ambtenaar Hacik S. (35) van de gemeente Almelo, die voor 127 duizend euro uit de gemeentekas verduisterde, hoeft niet de gevangenis in. Wel moet hij een taakstraf van 240 uur verrichten. Daarnaast hangt hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd.

Tot deze uitspraak kwam de rechtbank van Almelo dinsdagmorgen. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van een half jaar. De rechtbank achtte een dergelijke straf echter contraproductief. S. is inmiddels een terugbetalingsregeling met de gemeente overeengekomen en in het geval van een celstraf zou hij daar niet aan kunnen blijven voldoen.

S. was tot zijn daden gekomen vanwege een gokverslaving. Al het geld is daaraan opgegaan. S. was bij de gemeente belast met de betaling van sociale uitkeringen. Hij boekte vanaf het voorjaar van 2006 gedurende bijna twee jaar regelmatig sommen geld over op zijn eigen rekening en die van zijn vrouw, Derya M. (31). M. werd van elke medeplichtigheid vrijgesproken. Zij verklaarde nooit iets van het handelen van haar man af te hebben geweten. Ook toen zij grote geldsommen van haar rekening moest halen, had ze geen argwaan gekregen.

De verduistering kwam aan het licht toen een medewerker van de bank de transacties opmerkte.
 

Archief
Terug naar vorige pagina