Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-05-2008  

Blamage Programmaraad KTMO

 

De bevolking van Almelo is maandagavond in grote getale afgekomen op de vergadering van de Programmaraad KTMO, die het zenderpakket voor het komende jaar op een 5-tal punten wilde wijzigen. Al snel werd duidelijk dat dit advies - gezien het grote aantal bezwaarschiften - geen stand kon houden. Een A4'tje vol sprekers hadden zich aangemeld om het voorlopig advies te bekritiseren. Daarnaast waren ook vertegenwoordigers uit naam van de televisiezenders EuroNews, MTV Networks, BBC Worldwide en Het Gesprek aanwezig.

Sommige insprekers hadden grote twijfels aan de bevoegdheden van de programmaraad, wat voor opschudding zorgde in het publiek, die op z'n beurt afvroeg waarom ze dan naar deze vergadering in Almelo waren gereisd.

Nog opmerkelijker is een brief aan de programmaraad die al een maand voor de vergadering door de Cogas was opgesteld. Na aandringen van het publiek werd de inhoud van deze brief door Dhr van der Werff van Cogas Kabel medegedeeld. Cogas Kabel zelf bleek zeer verbaasd kennis te hebben genomen van het voorlopig advies; het aantal reacties (bezwaarschiften) was van een 'onaanvaardbaar aantal', waardoor de positie van de programmaraad heroverwogen zal moeten worden. Op den duur zouden 'impopulaire beslissingen' imagoschade voor Cogas Kabel kunnen betekenen.

Wordt vervolgd...

Het Gesprek laat in een reactie het volgende weten:

Het Gesprek betreurt het dat de Almelose programmaraad tijdens de vergadering op maandag geen definitief advies heeft kunnen afgeven, terwijl het KTMO unaniem had besloten Het Gesprek daarin mee te nemen. De kijkers in deze regio blijven vooralsnog verstoken van de vele uiteenlopende programma's die wij dagelijks uitzenden. Het Gesprek is begonnen op 2 oktober 2007 en is inmiddels in meer dan 90% van Nederland te ontvangen. Veel programmaraden hebben de kwaliteitszender inmiddels in hun adviezen voor het komende jaar opgenomen. De combinatie met EuroNews (Het Gesprek zendt uit tussen 4 uur 's middags en 1 uur 's nachts en EuroNews vult de overige uren) levert een aantrekkelijk pakket op dat het internationale nieuws van de dag combineert met Nederlandstalige diepgang en achtergrond in de avond.

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina