Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-02-2009  

Kritiek op vz. huurdersbelangen Beter Wonen


Dhr. van Druten: Heb ik geen recht op woongenot?
 

ALMELO - Het bestuur van de stichting Huurdersbelangen Beter Wonen, weet zich geen raad met een klacht van huurder Dhr. Van Druten die een woning van Beter Wonen huurt in het dienstencentrum De Riet. Kern van het verhaal is dat woningstichting Beter Wonen geleidelijk aan alle woonappartementen van het dienstencentrum verhuurt aan de stichting Aveleyn, die de appartementen weer verhuurt aan jongere huurders die 24-uurs zorg nodig hebben.

Leefstijl en gedrag botsen met de oudere huurders die nog rechtstreeks huren van Beter Wonen. Reden voor de heer Van Druten zijn klacht bij de stichting Huurdersbelangen van Beter Wonen neer te leggen. Voorzitter Koster weet er echter geen raad mee en wil een conflictsituatie met Beter Wonen vermijden. Enkele medebestuurders van Koster - tevens gemeenteraadslid AOV - hebben wel een mening, maar voorzitter Koster wil daar niet aan, zodat huurder Van Druten verder zijn eigen boontjes moet doppen.

Dat roept bij die collega-stichtingbestuurders de vraag op of voorzitter Koster zijn 'oren niet teveel laat hangen' naar de mening van de directie van Beter Wonen. Zij hebben de mening dat Koster teveel een 'hamerslag-beleid' voert.  

Archief
Terug naar vorige pagina