Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-02-2009  

Oproep getuigen overval op woning De Fazant

 

Dinsdagochtend 27 januari omstreeks 05.30 uur hoort de 54-jarige bewoonster dat de voordeur van de woning wordt geopend. Hierop loopt zij naar beneden en vraagt wie daar is. Op dat moment komt een onbekende man naar haar toe, slaat en duwt haar dusdanig hard dat zij komt te vallen. Dan plaatst hij een vuurwapen tegen haar hoofd en zegt dat zij heel stil moet zijn. Een tweede man verschijnt en die loopt rechtstreeks naar de slaapkamer van haar 79-jarige moeder. Ook zij wordt met een vuurwapen bedreigd en haar kamer wordt doorzocht. Uiteindelijk gaan de twee overvallers er met een handtas vandoor.
Door de emotionele impact en de snelheid

waarmee de overvallers gehandeld hebben, kunnen beide dames slechts een summiere beschrijving van de overvallers geven.
Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 jaar en vermoedelijk van buitenlandse afkomst, één droeg een beige wollen muts.

Vlak voor de overval heeft aan de Zeven Bosjes een aanrijding plaatsgevonden waarbij de veroorzaker is doorgereden. Een vermoedelijk rode VW Golf type 3 is tegen een geparkeerde auto gereden en doorgereden in de richting van De Kolibrie.

Inmiddels zijn buurtonderzoek en technische onderzoek afgerond. Dit heeft helaas niet geleid tot de identiteit van de mogelijke daders. Daarom vraagt het rechercheteam de burgers om hulp. Hebt u informatie over deze laffe overval of weet u wie deze mannen zijn of heeft u informatie over de rode VW Golf. Belt u dan met het rechercheteam Cluster-Noord van Politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Archief
Terug naar vorige pagina