Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-02-2009  

Politie rolt drugsnetwerk Twente op (update)


In de garagebox van de rechter woning aan de Hoornbladstraat werd een wietplantage ontmanteld en werden motoren in beslag genomen.
 

PERSBERICHT

Grootscheepse politieactie: 16 verdachten aangehouden voor hennepteelt
Almelo/Hengelo - De politie Twente heeft op 14 februari 2009 bij een grootscheepse hennepactie in totaal 16 verdachten aangehouden.

In de afgelopen maanden heeft de politie Twente een rechercheonderzoek uitgevoerd naar hennepteelt in Almelo. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de politie tijdens een grootscheepse actie op zaterdag 14 februari 2009 16 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachten variëren in de leeftijd tussen 21 en 50 jaar. Vijftien verdachten komen uit Almelo en één uit Hengelo.

Onder leiding van rechter-commissaris heeft de politie op verschillen locaties in Almelo en op één locatie in Hengelo invallen gedaan naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Er zijn vier hennepkwekerijen met in totaal 1374 planten aangetroffen (Violierstraat, Prinsenkampsweg, Broekerheide en De Graspier). In een woning aan de Hoornbladstraat in Almelo zijn enkele verdachten op heterdaad betrapt toen ze aan het oogsten waren. Op twee locaties vond de politie opslagruimten met benodigdheden voor hennepteelt. Voor de kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt. De politie schat de marktwaarde van de planten op 125 duizend euro. Veder heeft de politie auto’s, cash geld, verschillende waardevolle voorwerpen, een boot en drie vuurwapens in beslag genomen. In totaal hebben ruim 100 politiemensen aan de actie deelgenomen. 

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina