Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-02-2009  

Korvinus nieuwe advocaat gijzelnemer stadhuis


Ook de gemeentelijke marktmeesters 'pestten' de onderneemster door de kramen van de kooplieden pal tegen de ramen van het restaurant te laten plaatsen.
 

ALMELO - Cees Korvinus is de nieuwe advocaat in de Almelose gijzelingszaak. Dat bleek vanmorgen tijdens de pro-forma zitting bij de Almelose rechtbank. De bekende strafpleiter nam het stokje over van advocaat Jan-Hein Kuijpers die al twee keer schitterde door afwezigheid wegens andere drukke bezigheden.
Korvinus gooide meteen de 'knuppel in het hoenderhok' door de Rechtbank te verzoeken alsnog tien getuigen - waaronder veel ambtenaren - te mogen horen in de zaak tegen verdachte O. Korvinus beroept zich in zijn verdediging op psychische overmacht van verdachte vanwege de 'onwettige dwarsliggerij' van de gemeente Almelo in het conflict met gijzelnemers echtgenote. De gemeente wilde haar de benodigde vergunningen niet verstrekken.
De Rechtbank wees het verzoek van Korvinus af, zoals ook al eerder bij een vergelijkbaar verzoek van advocaat Kuijpers. Wel liet de Rechtbank de uitspraak van de Provinciale Ombudsman toe waarin deze de gemeente Almelo onbehoorlijk handelen verwijt bij het ontruimen onder dwang van het terras bij het restaurantbedrijf van de echtgenote van verdachte O.

Lees ook TC. Tubantia en het Almelo's Weekblad.

Archief
Terug naar vorige pagina