Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-02-2009  

1e Zakelijk Almelo v/h jaar in Theaterhotel


Martin Steenbeeke (r) interviewt bestuursvoorzitter Aldo van der Laan van de Zwanenberg Food Group.
 

ALMELO - Gisteren werd de eerste bijeenkomst van dit jaar van Zakelijk Almelo gehouden in het Theaterhotel. Coen Heldeweg was spreekstalmeester en stelde interviewer Martin Steenbeeke en gasten Aldo van der Laan - algemeen directeur Zwanenberg Food Group Almelo - en Nico-Jan Hoogma - algemeen directeur Heracles Almelo - aan de gasten voor. Columnist van de dag was rechter mr. Ger Vermeulen van het arrondissement Almelo.

Aldo van der Laan beet de spits af en maakte bekend dat het foodconcern met hoofdzetel in Almelo dit jaar 80 jaar bestaat en vorig jaar oktober vierde dat het al 25 jaar in Almelo actief is. De Zwanenberg Food Group exporteert inmiddels naar meer dan 100 landen en is ook groot geworden in bedrijfscatering waarvoor het in Almelo wekelijks 2 miljoen verpakkingen produceert. Het bedrijf is groot in export van vleesconserven en koelversproducten naar o.a. Duitsland en het Verenigd Koningrijk en maakte inmiddels ook de overstap naar de VS met een vestiging in Ohio. Van der Laan benadrukte in het gesprek met Martin Steenbeeke dat het de bedoeling is een familiebedrijf te blijven met als hoofdzetel Almelo.

Nico-Jan Hoogma gaf aan dat de overstap van actief sporter naar de directiefunctie bij Heracles Almelo groter was geweest dan hij had gedacht. "Als je 17 jaar actief op het veld hebt gestaan, kriebelt het als je de jongens naar buiten ziet gaan," zie Hoogma tegen Steenbeeke. Hij besefte echter ook dat het fysiek steeds moeilijker werd. Ook de directiefunctie was hem in het begin zwaarder gevallen dan gedacht, maar hij benadrukte dat hij geweldig was opgevangen en altijd terug kon vallen op de bestuurders en voorzitter Smit in het bijzonder.
Zijn grootste wens is dat in maart 2010 begonnen kan worden aan de uitbreiding van het Polmanstadion. Heracles heeft volgens Hoogma de 17e begroting van de ere-divisie dus ook dezelfde verhouding in salarissen. Het was mede de oorzaak dat bij het scheiden van de transfermarkt geen gelijkwaardige vervanger voor de naar AZ vertrokken Klavan kon worden gevonden. Wel heeft Hoogma de talentvolle 18 jarige Poolse verdediger Bartek Pacuszka kunnen inhuren van FC Twente en Hoogma verwacht van hem de nodige progressie. (de club trok ook nog de Finse jeugdinternational Juha Hakola en Barry John aan in de winterstop) Volgens Hoogma heeft Almelo en regio een potentieel voor 15.000 toeschouwers en volgens hem blijkt uit onderzoek dat ook een verdubbeling van de begroting naar 15 miljoen euro mogelijk is door meer inkomsten uit recette, reclame en sponsoring te genereren. "Het is noodzaak om van Heracles Almelo een stabiele eredivisionist te maken," liet Hoogma aan Steenbeeke weten.

Klik hier naar de tekst van de gesproken column door mr. Ger Vermeulen

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina