Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2009  

Bruikleenauto voor gedupeerde familie Giesberts

 

ALMELO - Het jaar 2008 eindigde droevig voor de familie Giesberts die oudejaarsmiddag hun WA verzekerde 45 km auto in vlammen zagen opgaan op de parkeerplaats bij De Buurstede. Plotsklaps werd hen door vermoedelijk vuurwerk de gehele mobiliteit ontnomen, want als je al tegen de 80 loopt en gebrekkig ter been bent is zo'n karretje toch een grote uitkomst om er nog eens op uit te kunnen. 

De foto's van het uitgebrande karretje op AlmeloNieuws.nl behaalden de krant en zo ook de redactie van het SBS6 programma 'Hart van Nederland'. De uitzending was reden voor het Nationaal Ouderen Fonds om aktie te ondernemen door het echtpaar Giesberts een Microcar in bruikleen ter beschikking te stellen. Verguld nam het echtpaar vanmiddag dan ook de sleutels van de 'leen' Microcar voor de ogen van de SBS6 camera's in ontvangst.

Onze Freek - fotograaf voor AlmeloNieuws.nl - was er bij en had zich het lot van het echtpaar ook al zo aangetrokken dat hij spontaan een inzamelingsaktie was gestart voor een vervangend voertuigje. Daarvoor zijn inmiddels al meerdere honderden euro's toegezegd. Freek kwam er echter ook achter dat de verzekering van een dergelijk voertuig geen 'kattepis' is. Vandaar ook dat het uitgebrande voertuig van de familie Giesberts slechts WA verzekerd was. Freek zet dan ook door met zijn aktie al was het maar om een All Risk premie voor de leenauto bij elkaar te schrapen. Freek heeft al een aantal toezeggingen en als het allemaal lukt hoort u daar meer over. Giften hoe klein ook, zijn dus nog steeds welkom en kunnen worden gestort op Rabobank 1140.00.832 tnv AlmeloNieuws - onder vermelding, GIFT GOGGO

 

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina