Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-01-2009  

Gemeente strooit extra tegen gladheid

 

Persbericht Gemeente Almelo

De Gemeente Almelo begint donderdag 8 januari met het strooien van zout in woonstraten om de gladheid te bestrijden. Dat gebeurt vanwege de extreme koude, want gewoonlijk wordt in deze straten niet gestrooid. Volgens het zogeheten gladheidbestrijdingplan dat is vastgesteld door de gemeenteraad worden allereerst belangrijke doorgaande wegen gestrooid. Daarna komen wijkverbindingswegen, busroutes en fietspaden aan de beurt. Daarop wordt nu dus een uitzondering gemaakt. In alle straten waar nog niet is gestrooid, gebeurt dat alsnog. 

Bij de Gemeente en bij Twente Milieu hebben veel inwoners geïnformeerd naar het strooibeleid bij gladheid. Dat beleid is vastgelegd in het gladheidbestrijdingplan, dat is te vinden op www.almelo.nl  

Inwoners kunnen ook zelf meehelpen om gladheid rond hun eigen woning te bestrijden. Daarom stelt de Gemeente Almelo gratis strooizout ter beschikking. Dat is af te halen bij het afvalbrengpunt van Twente Milieu aan de Turfkade 15. Vanwege de grote toeloop is het raadzaam zelf een zak of emmer me te nemen om het zout in te doen.

Archief
Terug naar vorige pagina