Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2009  

Spontane inzameling uitgebrande invalidenauto

 

ALMELO - Onze AlmeloNieuws.nl 'paparazzi' Freek komt nog wel eens zo hier en daar. Bij Heracles Almelo in de businessruimte of op beurzen, feesten en bedrijfspresentaties ziet men hem regelmatig. Op diverse tenniscomplexen in de regio is hij ook kind aan huis en tijdens die bijeenkomsten wordt er zoal het nodige besproken.

Sinds oudejaarsdag was daarbij de uitgebrande invalidenauto aan de Roskamstraat vaak onderwerp van gesprek. Mede omdat de eigenaren slechts WA verzekerd waren en nu vast gekluisterd zitten aan de Buurstede, het wooncomplex voor senioren, waar het eigenaarechtpaar van de uitgebrande 'goggo' woont.

Kapot zijn ze er van Hennie en Gerard Giesberts. Met regelmaat maakte men tourtochtjes met hun 'brommobiel'. Zo kon men er op 79 jarige leeftijd nog eens op uit. Nu kan dat niet meer, want de centjes om hun 3-jarige 'goggo' te vervangen ontbreken ten enenmale. Betreurenswaardig ook, omdat de vermoedelijke oorzaak het afsteken van vuurwerk is en de schade op niemand te verhalen valt.

Het verhaal maakte indruk en zo kreeg Freek een spontane toezegging van een grote Rijssense transporteur als bijdrage in een aan te schaffen vervangende 'brommobiel'. Freek is inmiddels aan het bellen en mailen geslagen om nog wat meer centjes uit het vuur te slepen bij diverse gulle gevers, om het echtpaar Giesberts zoveel mogelijk te compenseren. Het ideale streven is een nieuwe 'goggo' zodat men er straks weer samen op uit kan trekken.

Wanneer u ook een steentje wilt bijdragen, kunt u contact opnemen via de email redactie@almelonieuws.nl zodat 'paparazzi' Freek contact met u kan opnemen. Vermeldt duidelijk naam, adres en telefoonnummer en het bedrag dat u in gedachten heeft als gift.

U kunt uw vrijwillige bijdrage ook storten op RABOBANK 1140.00.832 tnv AlmeloNieuws - onder vermelding, GIFT GOGGO

Mochten er meer nog onbekende acties zijn, doen wij een beroep op u dat te combineren. U kunt ons mailen. De redactie van AlmeloNieuws.nl houdt u dagelijks op de hoogte met de bijdragebarometer en verdere aktie-nieuwtjes.

Kijk hier naar de uitzending van Hart van Nederland

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina