Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-12-2008  

Vuurwerkvandalen trekken door de stad

 

ALMELO - Het einde van het jaar is traditioneel de gelegenheid om vuurwerk af te steken om het jaar uit te ' luiden' en het nieuwe jaar te verwelkomen. Dat deden we vroeger veel met verfblikken en carbid en je had er veel plezier aan. Tegenwoordig gaat het echter gepaard met de nodige vernielingen die de samenleving een 'bult' centjes kosten.

Hele hordes trekken door de stad vertelde een politieman, die bij de melding van de uitgebrande invaliden-auto bij De Buurstede aanwezig was. "We rijden van melding naar melding, maar meestal zijn de vogels gevlogen." AlmeloNieuws kwam toch een paar 'vogels' tegen die alle rijp zijn voor het bureau Halt om wat boetedoening te doen. Schrikbarend is ook het aantal zeer jeugdigen die her en der vuurwerk afsteken zonder dat ouderen toezicht houden. Amper de kleuterschool ontgroeit en toch al met een tas vuurwerk op pad. 

Meestal komt het berouw dan pas na de zonde, maar laten we afspreken dat wanneer u daders van vernielingen op de foto hebt gezet, dat u ons deze mailt om te publiceren. Misschien dat bureau Halt wel raad met de daders weet. 

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina