Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-12-2008  

Doek valt voor wijkcentrum De Kolk


Wijkcentrum Westerdok - buurtkamer als toekomst?
 

ALMELO - Het gemeentebestuur van Almelo wil een nieuw multifunctioneel buurtcentrum in de binnenstad. Volgens een haalbaarheidsonderzoek dat de gemeente liet uitvoeren, zou 49% van de binnenstadbevolking daar regelmatig gebruik van gaan maken. Volgens de gemeente moet het multifunctionele centrum voorzien in verschillende culturele- en sociale behoeften.

Voor de wijkcentra De Kolk en Egbertus lijkt daardoor sluiting onvermijdelijk. Voor wijkcentrum 't Dok in de Westeres ziet het college van B&W nog kansen als buurtkamer. De gemeenteraad zal waarschijnlijk op 3 maart 2009 beslissen over het collegevoorstel. Het eindplan wordt in het 3e kwartaal van 2009 verwacht.

AlmeloNieuws vindt het percentage buurtgebruikers, dat volgens het haalbaarheidsrapport regelmatig van een wijkcentrum gebruik zal gaan maken, wel erg hoog. Wij kennen geen wijkcentrum in de stad dat ooit zo'n hoog percentage buurtgebruikers heeft gehad. Zelfs niet in het ooit zo succesvolle De Schelf op de Schelfhorst of bijvoorbeeld 't Veurbrook. Maar ja papier is geduldig en één keer per jaar een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente bijwonen is ook regelmaat zullen we maar zeggen.

Kijk ook eens op het internetpanel van de gemeente Almelo en meldt u aan.

Archief
Terug naar vorige pagina