Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-11-2008  

Literaire salon: Rita Verdonk en Lulu Wang

 

ALMELO - In leescafé De Meridiaan ontving Rita Verdonk van de politieke partij Trots op Nederland haar favoriete schrijver Lulu Wang. Als gespreksleider trad op hoofdredacteur van De Roskam, Han Pape. Op de vraag waarom Lulu Wang? zei Verdonk; "Och vele andere schrijvers zien mij niet zitten en ik heb haar nieuwste boek Heldere Maan gefacineerd gelezen. Een boek met rust contrasten en vooral onthaasting." Verdonk was vooral gefacineerd over de passage waarin Lulu Wang over vijf pagina's beschrijft hoe een chinese de dauw van een blad afstrijkt. "Die passage heb ik bijna ademloos gelezen," zei Rita.

Met ongeveer 70 bezoekers was het leescafé goed gevuld en velen kregen van Rita Verdonk ook de andere kant van haar persoonlijkheid te zien. Niet de harde politica, maar een vrouw die ook in katzwijm kan vallen bij een goed boek. Lulu Wang ontpopte zich als een enthousiast vertelster over de cultuur in haar geboorteland waar volgens haar het allochtonenprobleem überhaupt niet speelt ondanks de diverse culturen en 56 talen die China herbergt. Han Pape had er een 'makkie' aan.   

Lulu Wang werd in 1960 geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, Faculteit Engelse Taal, Linguïstiek en Letterkunde. Op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland. Haar debuutroman Het Lelietheater werd een enorm succes; alleen al in Nederland werden er meer dan 800.000 van verkocht. Ze kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met de Nonino Prijs.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina