Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-11-2008  

Sjoers kocht bouwkavel met 38.000 euro voordeel

 

ALMELO - Volgens TC Tubantia schetst Zembla in de uitzending van vanavond 22.10 uur op Nederland 2 hoe Almelo met twee maten meet. Tegenover het ondernemerspaar Ahmet en Ayse O. dat niets voor elkaar krijgt, staat de succesman in de plaatselijke horeca J. Torny die alles kan maken. Het programma wijst daarbij op zaken-, familie- en vriendenbanden tussen Torny en de fractievoorzitters van het CDA en de VVD en wethouder A. Sjoers.

Ook ontdekte Zembla dat wethouder Sjoers ruim 38.000 euro minder betaalde dan zijn buren voor een bouwkavel in het Kollenveld. Sjoers reageerde richting TC Tubantia dat burgemeester Knip en topambtenaar Haarhuis hadden 'toegezien' op de transactie.

Ook in de uitzending een interview met Ahmet O. die doorgedraaid de zaak van zijn echtgenote in de 'hens' stak en daarna weth. Kuipers en vier ambtenaren gijzelde in het Almelose gemeentehuis.

De eerste publieksreacties in TC Tubantia praten de actie van O. niet goed, maar vinden wel dat betrokken bestuurders dienen af te treden.

Lees het hele verhaal in TC Tubantia en kijk hier naar de Zembla uitzending of lees het gastenboek.

Lees ook wat de juridisch adviseur van exploitante Okci schrijft.

Lees de analyse in TC Tubantia.

Lees de Telegraaf

Archief
Terug naar vorige pagina