Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-11-2008  

Honderd staatsloten voor goede rookmelders

 

Almelo 19-11-2008
Tweede prijs Nationale Brandpreventieweken valt in Almelo

Een perfect werkende rookmelder die 100 staatsloten oplevert. Het overkwam de familie Segers aan de Ambtstraat. Tijdens de Nationale Rookmelderdag in oktober controleerden de brandweer samen met de Nederlandse Brandwondenstichting de rookmelders in 50 Nederlandse huishoudens. De rookmelders van de familie Segers werkten perfect en daarmee deden zij mee aan de verloting van de prijzen van de Brandwondenstichting. Dinsdagmiddag 18 november stopte een brandweerauto in de Ambtstraat om de familie Segers blij te maken met hun honderd staatsloten.

De Rookmelderdag was het sluitstuk van een landelijk rookmeldercampagne die begin oktober van start ging. Het doel van de campagne: mensen te stimuleren een rookmelder aan te schaffen. Radio- en tv-spots, advertenties, maar vooral ook voorlichtingsacties van de lokale brandweer moesten mensen hierop attenderen.

70 doden per jaar
Jaarlijks komen gemiddeld 70 mensen om door brand. Veel slachtoffers overlijden tijdens een woningbrand. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle woningen rookmelders hangen. Dat is nog lang niet het geval. In een derde van de Nederlandse woningen hangen nog steeds geen rookmelders. Als er al rookmelders hangen, functioneren ze vaak niet goed. Dat was voor de Stichting Nationale Brandpreventieweek reden om samen met de brandweer en de Brandwonden Stichting deze grootschalige campagne te organiseren.

Archief
Terug naar vorige pagina