Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2008  

Clubkampioenschappen APKV Het Oosten


Indisch vechthoen van Almeloër Ronald Jansen, vorig jaar één van de toppers op het clubkampioenschap. FOTO: APKV Het Oosten.
 

ALMELO/BORNE – De Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten houdt komend weekeinde het jaarlijkse clubkampioenschap. De titelstrijd op 21, 22 en 23 november is ondergebracht op de open tentoonstelling van zustervereniging BPKV uit Borne.
De mooiste kleindieren zoals konijnen, kippen, sierduiven en siervogels zijn op genoemde dagen te zien in sporthal ‘t Wooldrik aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Voor de leden van APKV Het Oosten staan verschillende kampioenschappen op het programma, zoals die voor het fraaiste hoen, het fraaiste dwerghoen, de fraaiste sierduif en het fraaiste konijn. Met name in laatstgenoemde categorie is de concurrentie de afgelopen jaren flink toegenomen. Heel bijzonder is het dat binnen de gelederen van de Almelose club liefst drie fokkers (Jan en Harald Asbreuk en Jan Ligtenberg) zijn van het zeldzame ras Belgisch haas. Ook zijn er tal van nieuwe leden die met hun fraaiste konijnen een gooi naar de felbegeerde titel van clubkampioen doen, onder wie Dennis Voortman uit Almelo. Voortman fokt Tans en met dat ras kwam hij recentelijk zeer goed voor de dag op de open tentoonstelling van De Eendracht in Rijssen.
Bij zowel de sierduiven als de hoenders komen topfokkers met hun dieren naar de show. Een groep leden van APKV Het Oosten behoort ook op de grote (inter)nationale shows doorgaans tot de prijswinnaars. De show in Borne is derhalve een uitgelezen kans om een groep schitterende rasdieren in alle rust te bekijken. Vaak staan ook nog eens de nodige dieren te koop.
De keurmeesters nemen alle ingezonden dieren komende vrijdag onder de loep. Het betreft een keuring achter gesloten deuren, waarbij publiek niet wordt toegelaten. Aan het einde van zo’n keuring brengt elke keurmeesters zijn mooiste dieren voor. Uit dat selecte groepje dieren die in alle opzichten voldoen aan de eisen die aan een ras worden gesteld, kiest de hoofdjury de uiteindelijke kampioenen.

Algemene info:
Clubkampioenschappen APKV Het Oosten, in sporthal ’t Wooldrik aan ’t Wooldrik 1 in Borne. Openingstijden: vrijdag 21 november, 20.00-22.00 uur, zaterdag 22 november, 10.00-16.00 uur en zondag 23 november, 10.00-16.30 uur. Info op internet: www.apkvhetoosten.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina