Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-11-2008  

Dubbele bekroning voor Dr. R. ten Doesschate


Foto: Dimence
 

ALMELO/DEVENTER - Dhr. R. ten Doesschate is de langst zittende Nederlandse Ziekenhuisdirecteur die op één dag twee penningen ontvangt. Sinds 1985 maakte Ten Doesschate als voorzitter deel uit van de directie van Adhesie GGZ (nu: Dimence). Tijdens twee afscheidsrecepties nam hij op 4 november afscheid van medewerkers, patiënten, vrijwilligers, gepensioneerden en andere belangstellenden.

Op 4 november was er zowel in Almelo als in Deventer een receptie ter ere van het afscheid van Ten Doesschate. Tijdens de druk bezochte receptie in Almelo werd Ten Doesschate verrast door een bezoek van Burgemeester Knip die hem een erepenning van de stad Almelo in goud uitreikte. Het hele college van de gemeente Almelo was hierbij aanwezig. ’s Middags ontving Ten Doesschate van Burgemeester Heidema een stadspenning, ditmaal namens de gemeente Deventer. Op 5 november vindt er nog een afscheidssymposium en aansluitend receptie plaats in de Deventer Schouwburg. Externe genodigden zijn hierbij aanwezig.

Ten Doesschate was naast ziekenhuisdirecteur, geregistreerd medisch specialist (psychiater) en psychotherapeut. In zijn loopbaan als bestuurder/psychiater en voorzitter was Ten Doesschate verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg, onder meer zoals die vanuit locaties in Almelo en Deventer werd geboden. Ten Doesschate dankt de penningen aan zijn verdiensten en inzet die van onschatbare betekenis waren voor de huidige en toekomstige geestelijke gezondheidszorg in de beide gemeentes en waarbij het cliëntenperspectief centraal stond. Op 29 april 2005 werd ten Doesschate al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Archief
Terug naar vorige pagina