Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2008  

Minister Vogelaar bekijkt Almelose wijkaanpak


Minister Vogelaar op bezoek in De Riet, fotomontage


De minister luistert aandachtig naar de uitleg van het 'prikplan' door wethouder Kuik-Verweg
 
Het gezelschap tijdens de lunch

Het was een druk dagje Almelo voor minister Vogelaar (VROM). Ze kwam eigenlijk naar Almelo om de tentoonstelling van het Almelose PvdA-raadslid Aysen Alcicek in de bibliotheek te openen, maar ze koppelde er tevens een 'stadsschouw' over de Almelose wijkenvernieuwing aan vast. Na een ontvangst en presentatie in het Masterplan Infocentrum aan het Kolkje, toerde het gezelschap per bus door de Almelose wijken, waar de corporaties St. Joseph en Beter Wonen volop in de weer zijn de oudere woningen te renoveren en te verfraaien of te slopen en nieuwbouw te plegen. Vooral in de renovatiebuurten gaat dat ook gepaard met een nieuwe sociale aanpak wat betreft de omgeving maar ook door het invoeren van het "geluksbudget" waarbij sociaal klem zittende burgers éénmalig een extra steun kunnen krijgen ter waarde van 750 euro.

Minister Vogelaar was onder de indruk van wat reeds gepresteerd was en noemde ook de vernieuwde sociale aanpak via het 'prikplan' de moeite waard om in den lande uit te dragen. Tijdens de diverse stops sprak de minister met wijkvertegenwoordigers over hun wensen en over de gevoerde aanpak door de partners, gemeente en woningbouwcorporaties. Ze wandelde door het Hedemangebied, toerde door de Aalderinkshoek en Kerkelanden. Bekeek de Goossenmaat, de Beeklust en Het Nieuwland voordat ze naar de bibliotheek toog om de opening te verrichten van de expositie.

Directeur Krol begon zijn welkomstspeech overigens met; "Vanaf nu mag niet meer gefotografeerd worden, want ik ga mijn bril opzetten." Daarmee doelende over de ophef over de foto van prinses Maxima met bril in diverse dagbladen.

Archief
Terug naar vorige pagina