Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-06-2019  

Stap in de bouwput van de Almelose Havenkom

tijdens open dag op de Dag van de Bouw
 

ALMELO – Zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw. In hartje centrum van Almelo zet aannemer Roelofs dan de bouwhekken open van 10.00 tot 13.00 uur voor het publiek om in de bouwput af te dalen van de in aanleg zijnde nieuwe Havenkom aan het Marktplein.
Voor jongeren speciaal interessant om te beleven wat er zoal bij komt kijken. Kilometers kabel werden verlegd, zo’n 6.000 m3 zand werd afgegraven en vervoerd naar elders, riolen en zinkers werden aangelegd evenals een gescheiden hemelwaterriool. Het slaan van damwanden en metselen van kades, het plaatsen van betonnen tribunetreden, maar ook de aanleg van Almelose ‘bedriegertjes’ en een kunstwerk en uiteraard een nieuwe bestrating. Het vereist veel vakmanschap en dat heeft toekomst als nog een opleidingskeuze gemaakt moet worden.
De Almelose wethouder van stadsvernieuwing Jan Martin van Rees (LAS) is trots op het project dat het Overijssels kanaal weer tot op het Marktplein brengt, net zoals aannemer Roelofs uit Den Ham die verwacht eind dit jaar dit project te kunnen opleveren nadat ook het groen is geplant en het nieuwe straatmeubilair is geplaatst.
In het naastgelegen ‘Huis van Katoen en Nu’ is het nodige beeldmateriaal te zien, maar afdalen in de bouwput brengt wel het ultieme gevoel tijdens deze Dag van de Bouw in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina