Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-06-2019  

De camera's gaan aan bij Almelose milieupleinen


UPDATE
De proef met camera's bij de 3 vermelde milieupleinen is vandaag gestart. Volgens wethouder Eugène van Mierlo bewegen de camera's automatisch mee indien iemand zich binnen een bepaald afgebakend vak rond de milieupleinen bevindt. Alles wordt dan digitaal 'doorgestuurd' zodat achteraf bekeken kan worden wie wat iemand ter plekke heeft gedropt. Uiteindelijk worden de opgeslagen beelden na een beperkt tijdvak gewist.

Wordt een dader van illegale stort herkend, volgt een boete van 95 euro. Bedenk daarbij dat illegale stort in het buitengebied een 'prent' op kan leveren van 350 euro. Voorkom een dergelijke 'verrassing' in uw brievenbus, want met uw milieupas mag u tot 500 kg grof vuil storten op jaarbasis bij het milieustation aan de Turfkade in Almelo.
 

ALMELO – Wethouder van duurzaamheid Eugène van Mierlo (CDA) zet vrijdagmorgen hoogstpersoonlijk de camera’s op scherp om illegaal storten bij milieupleinen in de wijken te voorkomen. Niet alleen wordt de gemeente op kosten gejaagd met illegale stort zoals oud meubilair, defecte tuinstoelen tassen en dozen met glas enzovoort bij de milieueilanden, maar het wekt ook veel ergernis op bij burgers die zich wel netjes aan de regels houden.
Om daar paal en perk aan te stellen, worden nu camera’s ingezet om de pakkans te vergroten. Wat volgt is dan een ‘prent’ die niet mals is.
Wethouder van Mierlo begint vrijdagmorgen met de ingebruikname van de camera’s rondom het milieuplein nabij winkelcentrum De Gors. Daarna gaan ook de schakelaars om van de camera’s bij het milieuplein Nieuwstraat (AH) en bij de ondergrondse container aan de P.C. Boutenstraat. Doel van dit alles is orde en netheid rondom de milieupleinen en minder onnodige kosten voor de Almelose burgers die zich wel netjes aan de regels houden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina