Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-06-2019  

Silobrand bij koffiebrander Neuteboom

 

ALMELO – De brandweer werd vrijdagmiddag te hulp geroepen bij koffiebrander Neuteboom aan de Aadijk in Almelo. Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was, werd door de Almelose spuitgasten assistentie opgeroepen van de korpsen uit Tubbergen en Vriezenveen. Ook werd de Magirus ladderwagen ingezet en met vereende krachten kon de schade nog worden beperkt.
Tijdens de bluswerkzaamheden werd de Aadijk deels voor het verkeer afgesloten.

Koffiebrander Neuteboom in Almelo werd in 1891 opgericht door koffiebrander Hein Neuteboom. In de jaren ’50 van de vorige eeuw werd De Spar organisatie de nieuwe eigenaar om in 1983 weer in particuliere handen te komen door een managementbuy-out via de toenmalige directeur. Jaren van innovatie volgden en fair-trade koffie werd een der speerpunten van Neuteboom. Zo werd o.a.in het Europees parlement te Brussel fair-trade koffie van Neuteboom gedronken.  In 2003 werd Neuteboom verkocht aan het duo Gilbert Willemsen en Jan Willem Top (†) die vooral de expansie zochten in de productie van private koffielabels voor de nationale en internationale markt. Wat bleef was de inkoop van fair-trade koffiebonen afkomstig van 25 coöperaties van kleine boeren, verspreidt over meer dan vijftien landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.
Neuteboom produceert en levert koffiebonen, koffiepads, koffiecapsules en gemalen koffie onder tal van merknamen en onder eigen merknamen zoals Neuteboom Professioneel, Neuteboom Biologisch, Cafe de Origen, Manetti en Redbeans. Anno 2019 behoort  Neuteboom tot de vijf grootste koffiebranders van Nederland en is de grootste particuliere koffiebrander.
Neuteboom staat anno 2019 voor een grote expansie. Daarvoor wordt de koffiebranderij aan de Aadijk in 2 fasen verbouwd en worden nieuwe productielijnen geïnstalleerd.


Fotoreportage: Alwin Winkel 

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina