Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-05-2019  

Feest in Huize Savenije en bij Bolk

 

ALMELO - Bij Bolk Transport was er vandaag al bescheiden een gebakje bij de koffie, nemen we aan, want directielid en mede-eigenaar Joop Savenije werd vandaag 65 jaar. In de transportwereld is Joop geen onbekende. Hij was de grote pionier voor de ‘heavy duty’ transporten bij de Almelose transportonderneming. Routeplanning, transportbegeleiding, het stond allemaal nog in de kinderschoenen decennia geleden maar Joop Savenije was de man van het eerste uur. ‘Nog altijd het mooiste van het vak’, liet hij zich jaren later eens ontvallen toen Joop al naar een directiefunctie was opgeklommen en ook medevennoot werd toen grondlegger Henk Bolk een stap terug deed om de bedrijven Bolk Transport en de CTT-terminals stapsgewijze over te doen aan het trio  André Pluimers, Joop Savenije en Gerco Linthorst.
Nog maar enkele jaren geleden kon Joop het dan ook niet laten - toen Bolk Transport liefst 27 gigantische lagertanks vanuit Emmen vervoerde en plaatste bij de Guinness brouwerij in het Ierse Dublin – om weer eens het ‘veld’ in te trekken. Niet vanwege zorgen of alles ‘safe and secure’ zou verlopen, maar meer vanwege de spanning en charme die dit soort extreme transporten met zich meebrengen.
Thuis werd Joop in vroegere jaren dan ook wel eens gemist als hij ‘met zijn jongens’ door Europa trok met dit soort megatransporten. Dat is inmiddels niet meer het geval want Joop zit nu meer op kantoor, Maar hij rent nog wel eens op sportschoentjes over Almelose wegen. Dat maken we tenminste op uit de tekst die Joop vanmorgen vroeg bij verrassing kon lezen op een gigantisch spandoek naast de bungalow. Vanavond dus feest in Huize Savenije, alleen dat ‘trekken van Drees’ moet nog wel even wachten.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina