Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-05-2019  

Mapei verkast van Almelo naar Apeldoorn

 

ALMELO/APELDOORN – Lijmproducent Mapei gaat haar hoofdvestiging voor Nederland in Almelo verhuizen naar Apeldoorn. Het Italiaanse Mapei dat wereldmarktleider is in lijmproducten voor de bouw met een omzet van 2,5 miljard euro, vestigde zich in 2009 in Almelo met als doel de hoofdvestiging te worden voor de Benelux. Dat kwam er niet van want Mapei Benelux S.A. bleef alsnog in het Belgische Grâce-Hollogne. In Almelo kwam toen ook een trainingscentrum om de bouwwereld de lijmtechnieken te leren met de producten van Mapei.

Anno 2019, 10 jaar na zich in Almelo gevestigd te hebben op Twentepoort Oost vanwege de ligging aan de A35/A1, maakt Mapei Nederland echter de stap naar Apeldoorn  waar het een nieuw onderkomen bouwde aan de Oude Apeldoornseweg met hoofdkantoor, showroom, trainingscentrum en magazijn. Directeur Paul Spee die in februari 2016 werd aangesteld als managing director bij Mapei Nederland BV is blij met het nieuwe onderkomen omdat in Almelo het ‘jasje’ te krap werd en al eerder het magazijn vanuit Apeldoorn opereerde vanwege de centralere ligging. Met de nieuwbouw, komt nu alles met ingang van volgende week maandag weer onder één dak. 
Wereldwijd telt Mapei 87 dochterondernemingen en 81 productievestigingen in 31 landen. Publiekelijk kreeg Mapei vooral naamsbekendheid door sportsponsoring, met name in de wielersport. 

Archief
Terug naar vorige pagina