Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-05-2019  

Borg gemeente voor stichting 't Hinsenveld

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W is bereid om voor een bedrag van 250.000 euro borg te staan op een lening van 500.000 euro totaal. Voor de andere helft van de lening staat de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) garant. ’t Hinsenveld is de exploitatiestichting van de Mixed Hockeyclub Almelo aan de Willem de Clercqstraat waar deze zomer een nieuw waterveld wordt aangelegd. De club realiseerde eerder al een fraai nieuw clubgebouw dat geopend werd door de oud- Almeloër Maurits Hendriks (NOC/NSF).
De club telt ruim 900 leden die eerder dit jaar al instemden met en contributieverhoging vanwege de investering in een nieuw speelveld.  MHC is tevens actief op maatschappelijk gebied binnen de kaders van het Sportbedrijf Almelo en de overkoepelende beheersstichting ’t Hinsenveld lanceerde onlangs het plan om een boomgaard met 300 appelbomen aan te leggen nabij de hockyvelden. Jaarlijks zal dan de oogst geperst worden tot gezond sap dat in de kantine van MHC Almelo verkocht en geschonken gaat worden.
De borgstelling over een periode van 12 jaar door de gemeente Almelo is overigens niet voor niets. De gemeente brengt namelijk 1 procent opslag in rekening zodat ’t Hinsenveld wel rekening moet houden met 2.500 kosten over de gemeentelijke borgstelling van een kwart miljoen.

< clubhuis MHC Almelo – Foto: Jan Bril

Archief
Terug naar vorige pagina