Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-05-2019  

Opbrengst Roparun 2018 Almeloopers verdeeld

Jaargang 2018 leverde 117.000 euro op

Voorzitter Bert Vieleers van de stichting Leendert Vriel Almelo e.o. kan dankzij de Roparun 2018 cheque ter waarde van 5.150 euro een deel van de vrijwilligersgroep uitrusten met een Ipad zodat zij aan het bed van de patiƫnt kunnen assisteren bij administratieve handelingen.
De vrijwilligers van Leendert Vriel staan jaarlijks zo'n 150 terminale thuiszorgpatiƫnten bij.

v.l.n.r.: wethouder Arjen Maathuis, vz Bert Vieleers en Ben Kamphuis in zijn laatste rol als 'spreekstalmeester' van de Almeloopers.
 

ALMELO – De doorkomst door Almelo van Roparun 2018 in de etappe Hamburg – Rotterdam heeft de organisatoren De Almeloopers een bedrag van 22.500 euro opgeleverd, zijnde de tweede waarderingsplek gelet op het enthousiasme in Almelo.
Het bedrag werd verdeeld uitgekeerd aan De Vriezenhof te Vriezenveen dat 3.950 euro tegemoet kan zien en zo een koppelbed kan aanschaffen , zodat een partner van oncologisch /terminale patiënt bij de patiënt kan overnachten .
Hospice Het Meulenbelt Almelo kan bedragen van 6.000 euro en 3.600 euro tegemoet zien voor de aanschaf van een volledig elektrische douche-stoel zodat ook terminale cliënten waardig kunnen douchen en het tweede bedrag is bestemd voor + 12 waakmanden voor terminale kankerpatiënten en voor dementerenden met oncologische achtergrond.
De Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. ontvangt een bedrag van 5.150 euro voor de aanschaf van 17 refurbished Ipads zodat mantelzorgers aan het bed van de patiënt kunnen assisteren bij administratieve handelingen.
De Ziekenhuis Groep Twente ontvangt bedragen van 1.800 euro en 2.000 euro voor respectievelijk  deskundigheidsbevordering en kennisverbreding palliatieve zorg 3-daagse scholing voor verpleegkundigen en voor informatie- en spelmateriaal voor kinderen van ouders met kanker, vanuit het inloophuis in het ZGT - structureel 1 middag per maand.

Daarmee  was de ‘waarderingspot’ voor de tweede prijs al overschreden, maar Roparun kende verder nog forse bedragen toe zoals 35.000 euro  voor een Wellnessruimte in het Hospice Het Noetsele in de gemeente Hellendoorn evenals + € 7.411,87 bedoeld voor een elektrische rolstoel in het Hospice.
Het Palliatief Netwerk Twente tenslotte ontvangt 52.140 euro bedoeld voor 12 opleidingsplekken op het Saxion tbv nascholing voor verpleegkundigen palliatieve zorg.

De Almelose wethouder Arjen Maathuis mocht tot zijn vreugde als sportwethouder de cheques aan de vertegenwoordigers van de verpleeginstellingen overhandigen. Henk van der Velde kwam over uit het Rotterdamse om namens Roparun de 'twee grootste klappers' van de avond te overhandigen.
Almelooper van het eerste uur Ben Kamphuis nam na 10 jaar 'sturing' afscheid van de Almeloopers die met ingang vanaf nu een nieuwe huisstijl doorvoeren dankzij een viertal shirtsponsors zoals Bosma Fiscaal & Administratief Advies, Terra Bedrijfscentrum, Obifit en Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ). De nieuwe huisstijl is om niet ontworpen door het Enschedese buro Bam Raakt!

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina