Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2019  

Aanleg zonnepark Aadijk van start

Almelose consument kan extra profiteren
 

ALMELO – Aan de Aadijk bij Almelo grommen de bulldozers en graafmachines om 40 hectare grond bouwrijp te maken voor de aanleg van een der grotere zonneparken van Nederland. ‘Liefst 121.000 zonnepanelen kunnen vanaf eind dit jaar maximaal 10.000 Almelose gezinnen ‘groene stroom’ leveren. Dat wordt een ‘prikkelend’ energieaanbod’, verklapt Ruud Dekker, directeur van de Nederlandse tak van de Deense investeerder Obton. Powerpeers vormt het aanbiedersplatform als dochter van Vattenfall/NUON.

Het Deense Obton investeerde Europa-breed al een miljard euro in de opwekking van ‘groene stroom’ en zorgt dus voor het leeuwendeel van de benodigde 35 miljoen euro om het Zonnepark Aadijk Almelo te kunnen realiseren. Solar Energy Works uit Utrecht met aan het hoofd directeur Marc van Velzen is de bedenker en uitvoerder van het landschappelijk ingepaste plan dat een exploitatielooptijd kent van 25 jaar.

Wethouder Eugène van Mierlo is de wethouder van energietransitie die met dit project een flinke stap op de Almelose ‘energieladder’ kan zetten qua mindere belasting voor het milieu. Kleinschalig ondergaat het toch al zuinige nieuwe stadhuis al een nieuwe stap eveneens met de aanleg van zonnepanelen en laadpalen voor e-auto’s  en ook andere gemeentelijke bouwwerken volgen, maar de Aadijk is natuurlijk van veel grotere proporties waar een derde deel van de inwoners van kan profiteren. 

Netwerkbeheerder Enexis tot slot, legt momenteel een ondergronds netwerk aan van 3,5 km.
Meer info: https://zonneparkaadijkalmelo.nl/

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina