Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2019  

Zes 'lintjes' voor verbindende Almeloƫrs


v.l.n.r.: Gerrit Leemhuis, Herman Baake, Marijke Kwant-Douwstra, Irene Burer-van Ossenbruggen, burgemeester Arjen Gerrritsen, Henk Goossen en Gerard Hammink.
 

ALMELO – ‘Als burgemeester zie ik het als een van mijn belangrijkste taken mensen in de stad met elkaar te verbinden. Maar juist op deze dag wordt er van mij gevraagd om onderscheid te maken. Om mensen apart te zetten van andere mensen. En gelooft u mij, dat doe ik vanochtend met buitengewoon veel plezier’, zo luidde burgemeester Arjen Gerritsen de ‘líntjesregen’ ter gelegenheid van Koningsdag in het Almelose stadhuis in.
Een zestal ingezetenen waren met ‘list en bedrog’ naar het stadhuis gelokt om uit handen van de burgemeester het lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau te ontvangen vanwege hun jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.
Als eerste de bijna 90-jarige Herman Baake voor zijn inzet voor het Twentse textielverleden zoals Het Wevershuisje Almelo en in Enschede voor het Natuurmuseum en Museum Jannink/de Twentse Welle. Irene Burer-van Ossenbruggen zette zich 30 jaar in om mensen in nood te helpen, Henk Goossen is al sinds 1970 actief bij MVV in Harbrinkhoek. Gerard Hammink is sinds 1983 maatschappelijk actief in een rij van functies met recenter het Huis van Katoen en Nu. Marijke Kwant-Douwstra is sinds jaar en dag actief voor de WMO-Adviesraad en IVN Almelo tot de Scouting. Last but not least kreeg Gerrit Leemhuis de Koninklijke onderscheiding opgespeld voor zijn onderhoudstechnische handjes bij achtereenvolgens de St. Egbertuskerk, de Christoffelkerk en de Elisakerk.

Archief
Terug naar vorige pagina